PORTO DEL COLOMBO

Μουσεία & Μοναστήρια

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΑΣ
Το προσωπικό μας μπορεί να σας παρέχει αναλυτικές πληροφορίες για τον προγραμματισμό των εκδρομών σας στα αξιοθέατα των Χανίων.Μπορούν να σας δώσουν πληροφορίες για τις ώρες λειτουργίας των Μουσείων ,τα δρομολόγια των λεωφορείων και των πλοίων ,προτάσεις για ενοικίαση αυτοκινήτου καθώς και προσφορές ημερησίων εκδρομών με οργανωμένα group ή και μεμονωμένα.

ΜΟΥΣΕΙΑ ΧΑΝΙΩΝ

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων

 Το Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων ιδρύθηκε το 1963 και βρίσκεται στο σημείο όπου βρισκόταν παλιά το Βενετσιάνικο μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου στην οδό Χάληδων στην πόλη των Χανίων. Η συλλογή του Μουσείου περιλαμβάνει ευρήματα από ανασκαφές σε διάφορες περιοχές της πόλης που έγιναν κατά τη διάρκεια των τελευταίων 50 χρόνων ενώ τα εκθέματά του δίνουν μία διαχρονική εικόνα της πολιτισμικής ιστορίας του Νομού Χανίων από τη νεολιθική εποχή έως και τα χρόνια της ρωμαιοκρατίας.

Θερινό ωράριο λειτουργίας, από 1η Απριλίου μέχρι 31 Οκτωβρίου: Δευτέρα: κλειστό
Τρίτη – Κυριακή: 08:00 – 15:00
Eίσοδος:3,00E
Διεύθυνση: Χάληδων 21, Παλιά Πόλη, Χανιά
Τηλέφωνο: +30 28210 90334

ΜΟΥΣΕΙΑ ΧΑΝΙΩΝ

Βυζαντινή και Μεταβυζαντινή Συλλογή

 Βρίσκεται στο εσωτερικό κομμάτι της βορειοδυτικής πλευράς των οχυρωματικών τειχών που μετονομάστηκε σε Μοναστήρι του Αγίου Σαλβατόρε. Η έκθεση αυτή είναι επικεντρωμένη στην ιστορική και καλλιτεχνική ταυτότητα της περιοχής των Χανίων κατά τη διάρκεια της Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής περιόδου.
Τα εκθέματα έχουν διαχωριστεί σε ενότητες ανάλογα την κατηγορία τους (Μωσαϊκά, Επιγραφές, τοιχογραφίες, κεραμικά, γλυπτά, νομίσματα κ.α.) και είναι τοποθετημένα σε χρονολογική σειρά, συνοδευμένα από πίνακες πληροφοριών και χάρτες.
Θερινό ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα: κλειστά, Τρίτη – Κυριακή: 08:30 – 15:00
Διεύθυνση: Θεοτοκοπούλου 78, Παλιά Πόλη Χανιά.
Τηλέφωνο: +30 28210 96046

ΜΟΥΣΕΙΑ ΧΑΝΙΩΝ

Ναυτικό Μουσείο Κρήτης

 Το Ναυτικό Μουσείο της Κρήτης βρίσκεται στην είσοδο του Ιστορικού φρουρίου ”Φιρκά” στο παλιό Βενετσιάνικο λιμάνι. Ιδρύθηκε το 1973 με σκοπό την προώθηση της ναυτικής παράδοσης και της ιστορίας του νησιού. Το Μουσείο συνεργάζεται και αλληλεπιδρά με άλλα ναυτικά μουσεία της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Η μόνιμη έκθεση περιλαμβάνει 2.500 εκθέματα όπως κειμήλια, αντικείμενα που βρέθηκαν στο βυθό της θάλασσας, πίνακες ζωγραφικής, χάρτες, φωτογραφίες, μοντέλα πλοίων, ναυτικό εξοπλισμό κλπ
Ένα σημαντικό βήμα ανάπτυξης για το Ναυτικό Μουσείο είναι η δημιουργία μιας μόνιμης έκθεσης Αρχαίας και Παραδοσιακής Ναυπηγικής. Το κυριότερο έκθεμά της είναι το ανακατασκευασμένο πλοίο της Μινωικής εποχής «Μίνωα», ένα πειραματικό μοντέλο, πιστό αντίγραφο αρχαίου εμπορικού. Άλλα εκθέματα είναι τα εργαλεία και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στην κατασκευή του, μια σειρά φωτογραφιών όπως επίσης και ένας χάρτης του πειραματικού του ταξιδιού.
Ωράριο λειτουργίας: 9:00 – 16:00
Διεύθυνση: Ακτή Κουντουριώτη, Ενετικό Λιμάνι Χανίων
Τηλέφωνο: +30 28210 – 91875
Φαξ: +30 28210 74484

E-mail: Mar-museum-crete@otenet.gr

ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ

Ιερός Μητροπολιτικός Ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου

 Στο κέντρο της πόλης των Χανίων, δεσπόζει η ιστορική Τριμάρτυρη, ο Ιερός Καθεδρικός Ναός των Χανίων, ο Ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου. Ο Ιερός Ναός των Εισοδίων, ως Καθεδρικός και Μητροπολιτικός και Πολιούχος Ναός της πόλης, συγκεντρώνει όλο το θρησκευτικό, λειτουργικό και γενικότερα λατρευτικό ενδιαφέρον του ευσεβούς λαού των Χανίων.

ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ

Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδας των Τζαγκαρόλων

 Η Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή της Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων είναι ένα από τα πιο σημαντικά μοναστηριακά συγκροτήματα του τέλους της Βενετοκρατίας στην Κρήτη με πλούσια προσφορά στην Ιστορία και την Παιδεία του νησιού. Βρίσκεται στους πρόποδες της οροσειράς του Σταυρού, στη θέση “Τζομπόμυλος” του ακρωτηρίου Μελέχα.
Τα τελευταία χρόνια η Μονή Αγίας τριάδας Τζαγκαρόλων πραγματοποιεί συστηματικές βιολογικές καλλιέργειες ελιάς και αμπελιού και παράγει εκλεκτό κρασί, τσικουδιά (ρακή), λάδι, μέλι, ξύδι και σαπούνι από ελαιόλαδο.
Η μονή παράγει 20 τόνους βιολογικό παρθένο ελαιόλαδο, που έχει βραβευτεί σε διεθνείς διαγωνισμούς και πωλείται κυρίως στο εξωτερικό.
Φυσικά όλα τα προϊόντα της Μονής Αγίας Τριάδας μπορείτε να τα αγοράσετε στο πωλητήριο που λειτουργεί μέσα στο χώρο του μοναστηριού.
Ώρες Λειτουργίας:Χειμερινό:08:00-15:00
Θερινό :08:00-19:00

ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ

Ιερά Μονή Γουβερνέτου ή Κυρία των Αγγέλων

 Η Μονή Γουβερνέτου ή Κυρία των Αγγέλων είναι ένα από τα παλαιότερα μοναστήρια της Κρήτης και αποτελεί δείγμα ορθόδοξης μοναστηριακής αρχιτεκτονικής. Χτίστηκε το 1537 σε υψόμετρο 260 μέτρων από μοναχούς της Μονής Καθολικού που έφυγαν εξαιτίας της πειρατείας.
Μετά το Γουβερνέτο περπατώντας το μονοπάτι μέσα στο φαράγγι Αυλάκι, σε ένα υπέροχο τοπίο άγριας ομορφιάς, θα δείτε μετά από περίπου 30 λεπτά πορείας την ερειπωμένη Μονή Καθολικού ή Μονή Αγίου Ιωάννη του Ερημίτη. Δίπλα στα ερειπωμένα αλλά ιδιαίτερα εντυπωσιακά κτίρια βρίσκεται η σπηλιά όπου έζησε ο Άγιος Ιωάννης ο Ερημίτης, που πιστεύεται ότι είχε έρθει από την Αίγυπτο και έδρασε σε πολλές περιοχές στην Κρήτη, όπως στον Αζωγυρέ, πριν καταλήξει στο Ακρωτήρι.
Η σπηλιά του Αγίου Ιωάννη ήταν κάποτε η κοίτη υπόγειου ποταμού και έχει μήκος πάνω από 100 μέτρα και έκταση 1500 τμ.
Επισήμως η μονή είναι κλειστή Τετάρτες και Παρασκευές, ενώ Δευτέρα – Τρίτη – Πέμπτη το ωράριο λειτουργίας είναι 9 -12 και 5 μμ-7 μμ. Τα Σαββατοκύριακα το ωράριο είναι 9 πμ-11 πμ και 5 μμ – 8 μμ.
ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΤΕ: Ακολουθείτε το δρόμο για αεροδρόμιο Χανίων φτάνοντας στο αεροδρόμιο στρίβετε αριστερά και ακολουθείτε τη επιγραφή για ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ.
Το Γουβερνέτο και το Καθολικό βρίσκονται 4 χλμ μετά.
Μπορείτε να πάτε με δικό σας αμάξι ή με ταξί που μπορούμε να σας κανονίσουμε εμείς. Χρειάζεται περίπου 30 λεπτά για να φτάσετε.

ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ

Το μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσοσκαλίτισσας

ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΣΚΑΛΙΤΙΣΣΑΣ. Είναι χτισμένο πάνω σε βράχο, με μοναδική θέα στο πέλαγος. Η παράδοση αναφέρει ότι από τα ενενήντα σκαλοπάτια που οδηγούν στην κορυφή του βράχου ένα είναι ολόχρυσο, αλλά δεν μπορούν να το δουν οι αμαρτωλοί. Δεν είναι γνωστό πότε ακριβώς ιδρύθηκε το σημερινό μοναστήρι. Πιστεύεται ότι στη θέση του προϋπήρχε κοινόβιο. Το δίκλιτο καθολικό είναι αφιερωμένο στην Kοίμηση της Θεοτόκου και την Αγία Τριάδα.
Απέχει περίπου 75 χλμ από τα Χανιά και πέντε μόλις χλμ από το Ελαφονήσι .
Πώς να πάτε εκεί: Με ενοικιαστικό αυτοκίνητο.
Με οργανωμένη εκδρομή ή με ταξί :ενημερωθείτε για το κόστος και τις ώρες από την Υποδοχή.

“Η λειτουργία του άρχισε το 1982 ,έκτοτε έχουν γίνει πολλές αναπαλαιώσεις βελτίωσης .Η τελευταία ανακαίνιση –βάσει των υποδείξεων της αρμόδιας αρχαιολογικής υπηρεσίας- ολοκληρώθηκε το 2013”

PORTO DEL COLOMBO BOUTIQUE HOTEL