PORTO DEL COLOMBO

Προτάσεις & Αξιοθέατα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΑΣ
Το προσωπικό μας μπορεί να σας παρέχει αναλυτικές πληροφορίες για τον προγραμματισμό των εκδρομών σας στα αξιοθέατα των Χανίων.Μπορούν να σας δώσουν πληροφορίες για τις ώρες λειτουργίας των Μουσείων ,τα δρομολόγια των λεωφορείων και των πλοίων ,προτάσεις για ενοικίαση αυτοκινήτου καθώς και προσφορές ημερησίων εκδρομών με οργανωμένα group ή και μεμονωμένα.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο και πολυπληθέστερο νησί της Ελλάδας και το πέμπτο σε έκταση μεγαλύτερο της Μεσογείου . Πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της είναι το Ηράκλειο, το οποίο είναι έδρα της περιφέρειας Κρήτης που συμπεριλαμβάνει γειτονικά νησιά και νησίδες. Με πληθυσμό 620.000 κατοίκων, περίπου 160 χιλιόμετρα νότια της ελληνικής ηπειρωτικής χώρας και εκτεινόμενη από τα δυτικά προς τα ανατολικά, βρέχεται βόρεια από το Κρητικό και νότια από το Λιβυκό πέλαγος. Αποτελεί σημαντικό κομμάτι της οικονομίας και της πολιτισμικής κληρονομιάς της Ελλάδας, διατηρώντας τα δικά της πολιτισμικά στοιχεία. Κατά τα έτη 3000 π.Χ.-1400 π.Χ. άκμασε στο νησί ο Μινωικός πολιτισμός, ένας από τους πρώτους πολιτισμούς της Ευρώπης, με κυριότερα κέντρα του την Κνωσό, την Κυδωνία και τη Φαιστό.
Στο δυτικό άκρο της Κρήτης βρίσκεται ο νομός Χανίων με τα φαράγγια, τα σπήλαια, τις λίμνες και τις ακρογιαλιές στολίδια του. Σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι συνθέτουν το σκηνικό που εντυπωσιάζει κάθε Έλληνα και ξένο επισκέπτη.
Τα Χανιά είναι η πρωτεύουσα του νομού με πολυάριθμες συνοικίες, με γραφικότητα… Η σύγχρονη πόλη απλωμένη γύρω από την παλιά έχει καλή ρυμοτομία, ανοιχτούς δρόμους, όμορφες πλατείες και καλοδιατηρημένα νεοκλασικά κτίρια.

PORTO DEL COLOMBO

Δημοτική Αγορά Χανίων

 
Η Δημοτική Αγορά Χανίων, το τεράστιο κτίσμα των 4.000 τ.μ. επί της Χατζημιχάλη Γιάνναρη, είναι ένα από τα σημαντικότερα νεότερα μνημεία της πόλης των Χανίων. Κτίστηκε το 1913 πάνω στον προμαχώνα Piatta Forma, στη μέση των τειχών της Ενετικής περιόδου Μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα στη Δημοτική Αγορά Χανίων βρίσκονταν πρόχειρα εγκατεστημένα κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, και καταστήματα λαχανικών, μια υπαίθρια λαϊκή αγορά δηλαδή, όπου οι χωρικοί έφερναν τα προϊόντα τους να τα πουλήσουν.
Το 1908 ο Δήμος αποφάσισε να καλλωπίσει το μέρος χτίζοντας την Δημοτική αγορά Χανίων,. Έχει σχήμα σταυρού και τέσσερις πόρτες, μία σε κάθε πτέρυγα. Στεγάζει 76 καταστήματα, διατεταγμένα κατά ομάδες στις τέσσερις κεραίες του σταυρού.
Τα επίσημα εγκαίνιά της Δημοτικής Αγοράς Χανίων έγιναν από τον τότε Πρωθυπουργό της Ελλάδας Ελευθέριο Βενιζέλο το 1913, Λίγο πριν τη Μάχη της Κρήτης, τον Μάιο του 1941, αποπερατώθηκε και το αντιαεροπορικό καταφύγιο στη νοτιοανατολική πλευρά της Δημοτικής Αγοράς Χανίων.
Κατά τη διάρκεια της Κατοχής η Δημοτική Αγορά Χανίων χρησιμοποιήθηκε από τους Γερμανούς για τις ανάγκες του στρατού κατοχής

PORTO DEL COLOMBO

Ενετικό Λιμάνι

Το Ενετικό λιμάνι των Χανίων με τον Φάρο αποτελεί σήμα κατατεθέν της πόλης των Χανίων. Σήμερα συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών και Χανιωτών, κυρίως τους θερινούς μήνες. Πολλά εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, μπαρ κατά μήκος της παραλίας προσφέρονται για χαλαρές ώρες αναψυχής και ψυχαγωγίας.
Κατασκευάστηκε από τους Ενετούς από το 1320 μέχρι το 1356. Κατασκευάζεται το φρούριο Φιρκά στην είσοδο του λιμανιού στα δυτικά και ενισχύεται με τον Προμαχώνα του Αγίου Νικολάου του Μώλου πάνω στον λιμενοβραχίονα Την περίοδο της Τουρκοκρατίας το Ενετικό λιμάνι παρότι αποτελούσε κέντρο εμπορίου αφήνεται στην τύχη του. Μόνο στα χρόνια της Αιγυπτιοκρατίας (1831-1841) ξεκινούν πάλι επισκευαστικές εργασίες και ανακαινίζεται και ο Φάρος.
Από τα τέλη του 19ου αιώνα το Ενετικό λιμάνι αδυνατεί να εξυπηρετήσει τα μεγαλύτερα πλοία της εποχής και σταδιακά εγκαταλείπεται και χρησιμοποιείται το μεγάλο φυσικό λιμάνι της Σούδας το οποίο μέχρι σήμερα εξυπηρετεί την εμπορική και επιβατική κίνηση της δυτικής Κρήτης.
Αξίζει να δείτε στο Ενετικό λιμάνι από τα δυτικά στα ανατολικά:
• Το φρούριο Φιρκά με το Ναυτικό Μουσείο
• Το Σιντριβάνι (πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου)
• Το Γιαλί Τζαμί (το παλαιότερο μουσουλμανικό οικοδόμημα της Κρήτης)
• Τα βυζαντινά τείχη του λόφου του Καστελίου
• Το Μεγάλο Αρσενάλι
• Τα Ενετικά νεώρια
• Τον Προμαχώνα Αγίου Νικολάου του Μώλου πάνω στον λιμενοβραχίονα
• Τον Φάρο

PORTO DEL COLOMBO

Οι Τάφοι των Βενιζέλων

Οι τάφοι Βενιζέλων, του Ελευθερίου Βενιζέλου και του Σοφοκλή Βενιζέλου, βρίσκονται σε μια έξοχη τοποθεσία επάνω στον λόφο του προφήτη Ηλία, μόλις 5 χιλιόμετρα ανατολικά από την πόλη των Χανίων.
Οι δύο τάφοι των Βενιζέλων, ο ένας αντικριστά στον άλλο, βρίσκονται μέσα σ’ ένα πανέμορφο πάρκο με κήπους, λιθόστρωτα δάπεδα, δρομάκια, σκαλοπάτια και πεζούλια, κάτω από την σκιά των πεύκων, ενώ αυτό που προσδίδει φοβερή ομορφιά στο χώρο είναι το γαλάζιο της θάλασσας και η πανοραμική θέα στα Χανιά και στην ευρύτερη περιοχή.
Στο ίδιο πάρκο όπου βρίσκονται οι τάφοι Βενιζέλων, λίγα μόλις μέτρα πιο πέρα βρίσκεται…

Ο ιστορικός ναός του προφήτη Ηλία, το κτίσμα του οποίου ανάγεται στις αρχές του 16ου αιώνα, με μορφή και χαρακτηριστικά Βενετσιάνικης
Πριν φύγετε από το σημείο όπου βρίσκονται οι τάφοι Βενιζέλων, καθίστε στο πεζούλι και απολαύστε την πανοραμική θέα στην πόλη των Χανίων.
Για να πάτε εκεί μπορείτε να πάρετε το υπεραστικό λεωφορείο από την Αγορά που πάει Κουνουπιδιανά- Πολυτεχνείο και έχει κάθε μια ώρα

PORTO DEL COLOMBO

Αρχαία Άπτερα

Η Άπτερα, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 15 περίπου χλμ. από την πόλη των Χανίων και πάνω από τον κόλπο της Σούδας, υπήρξε στα μινωικά χρόνια μία από τις σπουδαιότερες πόλεις – κράτη της Κρήτης. Βρίσκεται σε ένα εκτεταμένο υψίπεδο με υψόμετρο 200μ. με μια εκπληκτική θέα προς τον κόλπο της Σούδας.
ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΤΕ: Με ενοικιαστικό αυτοκίνητο ή με ιδιωτικό ταξί…Xρόνος 25 λεπτά περίπου δηλ 15 χλμ.

PORTO DEL COLOMBO

Κνωσός

Το μινωικό ανάκτορο είναι ο κύριος επισκέψιμος χώρος της Κνωσού, σημαντικής πόλης κατά την αρχαιότητα, με συνεχή ζωή από τα νεολιθικά χρόνια έως τον 5ο αι. μ.Χ. Είναι χτισμένο στο λόφο της Κεφάλας, με εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα αλλά και στο εσωτερικό της Κρήτης. Κατά την παράδοση, υπήρξε η έδρα του σοφού βασιλιά Μίνωα. Συναρπαστικοί μύθοι, του Λαβύρινθου με το Μινώταυρο και του Δαίδαλου με τον Ίκαρο, συνδέονται με το ανάκτορο της Κνωσού.
 1878 από τον Ηρακλειώτη Μίνωα Καλοκαιρινό. Ακολούθησαν οι ανασκαφές που διεξήγαγε ο Άγγλος Sir Arthur Evans (1900-1913 και 1922-1930) και που αποκάλυψαν ολόκληρο το ανάκτορο.
ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΤΕ: Παίρνοντας λεωφορείο από το ΚΤΕΛ φτάνετε στο ΚΤΕΛ Ηρακλείου, από εκεί παίρνετε αστικό λεωφορείο που σας πάει στην Κνωσό.
Ώρες Λειτουργίας: Χειμερινό ωράριο:08-00-15:00
Θερινό:08:00-19:00
Τιμή εισιτηρίου:6,00 Ευρώ
Τηλέφωνο: +30 2810 231940
Φαξ: +30 2810 241515

Επίσης με οργανωμένη εκδρομή που μπορούμε να σας προτείνουμε από την Υποδοχή η οποία έχει το πλεονέκτημα του Ξεναγού και επίσης σας πάει και στο Μουσείο Ηρακλείου το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.
Ωράριο λειτουργίας:
Θερινό: (ΔΕ-ΚΥ) 08.00-20.00
Χειμερινό: (Δευτέρα) 11.00-17.00, (ΤΡ-ΚΥ) 08.00-15.00
Ενιαίο εισιτήριο μαζί με την είσοδο για Κνωσό :10Ε

PORTO DEL COLOMBO BOUTIQUE HOTEL